Er zijn drie gebruiksmogelijkheden voor de Rouwcaravan. Dit zijn;


1. Nabestaanden, die zelf het rouwvervoer willen verzorgen. Met de Rouwcaravan heeft u het rouwvervoer geheel in eigen hand. Uiteraard geldt dit niet alleen voor het vervoer van het uitvaartcentrum naar begraafplaats of crematorium, maar ook voor het eerste vervoer van de plaats van overlijden naar een uitvaartcentrum of huis. Wanneer er over een grotere afstand vervoerd moet worden, kan de Rouwcaravan kosten besparend zijn.
De Rouwcaravan achter een eigen auto

 

2. Overledenen, die tijdens hun leven veel hebben gekampeerd en dit in hun uitvaart tot uiting willen brengen (caravanbezitters). Omdat de Rouwcaravan veel weg heeft van een caravan kan hij aan een uitvaart van een caravanbezitter een extra accent geven.

3. Mensen, die bij leven te kennen hebben gegeven dat ze door een specifiek vervoermiddel, waarin geen plaats is voor een uitvaartkist, naar begraafplaats of crematorium vervoerd willen worden. Door de Rouwcaravan achter dat specifieke vervoermiddel te hangen, kan een dergelijke wens gerealiseerd worden. Wanneer een klassieke, speciale auto of old-timer voorzien is van een trekhaak, dan kan de combinatie van Rouwcaravan en deze auto de uitvaart de gewenste invulling geven. Voorbeeld: de overledene had een sterke voorkeur voor sportauto's. Deze auto's zijn echter niet geschikt om een uitvaartkist in te plaatsen. Door de Rouwcaravan achter een sportauto te hangen kan toch aan deze wens worden voldaan. De sportauto kan ook de eigen auto van de overledene zijn. De enige voorwaarde is dat er (tijdelijk) een trekhaak aanwezig is. Atropos uitvaartverzorging kan bemiddelen in de plaatsing van een (tijdelijke) trekhaak.
De Rouwcaravan in combinatie met een Trike. 
(En van de vele mogelijkheden.)

De Trike is van Trike Centrum Vinkeveen

Klik hier voor meer uitleg over het gebruik van een Trike + Rouwcaravan

De Rouwcaravan in combinatie met een MG-Rally auto

WAARSCHUWING

De Rouwcaravan is niet geschikt om achter een motor te plaatsen! Een motor mag maar de helft van zijn droge gewicht trekken. Het lege gewicht van de Rouwcaravan is in de meeste gevallen al meer dan het gehele gewicht van de trekkende motor. Omdat de Rouwcaravan niet geremd is zou dit een levensgevaarlijke situatie op kunnen leveren. Dat is niet wenselijk. Verzoek voor verhuur van de Rouwcaravan voor achter een motor zullen om die reden altijd worden afgewezen.

laatst bewerkt op: woensdag 10 augustus 2016